Global Mamas:
afrikaanse batik kleding

De kleding van Global Mamas is uniek in Nederland, alleen verkrijgbaar bij eerlijk voelt heerlijk!

LOVE your product.
KNOW your producer.
CHANGE her life.

Dat is waar het om gaat bij Global Mamas! Binnen Global Mamas werkt iedereen samen om een leven van welvaart voor Afrikaanse vrouwen en hun families te creëren.

Love your product:
Global Mamas producten zijn vol met leven en liefde. Elk item is handgemaakt met behulp van traditionele technieken, waarbij lokale ambachtelijke vaardigheden worden gehandhaafd, zoals bijvoorbeeld batikken.

Know your producer:
De Global Mamas zijn moeders, vrouwen, grootmoeders, zussen, getalenteerde ondernemers en leiders in hun gemeenschappen. Er zijn bijna 600 producenten uit 7 verschillende gemeenschappen in het Global Mamas-netwerk. In elk kledingstuk vind je terug wie het heeft gemaakt en dat maakt het ondanks de afstand persoonlijk!

Change her life:
Met het kopen van Global Mamas producten zorg je ervoor dat de producenten: hun kinderen naar school kunnen laten gaan, winkels kunnen openen, woningen kunnen bouwen en misschien wel het belangrijkste: dat deze vrouwen zich gewaardeerd voelen!

Global Mamas is een volledig lid van de WFTO (World Fair Trade Organization) en daar zijn we trots op!

Paapii

Het verhaal van Paapii begon bescheiden. Annina Isokangas besloot tijdens haar zwangerschapsverlof te gaan naaien. Daar werd zij zo enthousiast van dat ze haar hobby op een blog begon te delen. Ze was echter niet van plan het ooit uit te laten groeien tot een baan.

De eerste producten werden dan ook gewoon aan de keukentafel gemaakt in een klein dorp aan de kust van Finland. Toen de verkoop via haar blog begon te groeien, besefte ze echter dat ze serieus moest worden of helemaal moest stoppen. In 2011 groeide Paapii uit tot een echt bedrijf. In eerste instantie maakten Annina en haar schoonmoeder alle producten zelf. Op dat moment concentreerde het bedrijf zich op zacht speelgoed en design producten.

Maar al snel groeide het bedrijf en kwam er een kledinglijn voor vrouwen en kinderen. De nadruk ligt op stoffen die meestal worden verkocht in kleine, gespecialiseerde winkels over de hele wereld. De producten worden vervaardigd in de eigen fabriek van Paapii-design in Kokkola, Finland en de GOTS en EKO-TEX gecertificeerde biologische katoenen stoffen worden gemaakt en bedrukt in Litouwen, Polen.

Zelfs bij het verpakken van de kleding staat duurzaamheid voorop. De kleding word niet per product in plastic verpakt maar als grote stapel verzonden.

Annina vindt het van het grootste belang dat er zo goed mogelijk rekening wordt gehouden met ethische en milieuaspecten. “Paapii Design gaat zijn eigen weg zonder afhankelijk te zijn van trends of seizoensgebonden mode,” legt ze uit.

Bij Paapii doen ze graag dingen op hun eigen manier, en hopen daarmee een leuke en originele stijl neer te zetten die klanten herkennen. 
Internationalisering heeft voornamelijk plaats gevonden met behulp van kleine partners.

Eerlijk voelt Heerlijk is er dan ook maar wat trots op Paapii te mogen toevoegen aan het assortiment!